Wijnpakket Montresor Uitbreiden

Wijnpakket Montresor

In het wijnpakket Montresor bieden wij 2 topwijnen tegen een mooie prijs.

Meer details

€ 23,95

incl. BTW

keurmerk

Meer informatie

Montresor Valpolicella Capitel della Crosara ook wel gekend als Ripasso

 

Als het over bijzondere topwijnen uit Italië gaat, worden de Amarone en de Ripasso in één adem genoemd. Beide zijn prachtige rode wijnen en we hebben ze beiden in huis.

Bij wijnengeschenken.nl hebben we gekozen voor deze topwijnen van het beroemde wijnhuis Montresor. We zijn dan ook zeer trots op het feit dat we deze in ons assortiment hebben.

 

De reden dat de Ripasso en de Amarone vaak samen worden genoemd is niet alleen omdat ze beiden bij de top horen. In het productieproces hebben ze namelijk veel met elkaar te maken.

Nadat de Corvina Veronese druiven voor de Ripasso eind september tot begin oktober met de hand worden geplukt, wordt een deel van de druiven gelijk gevinifieerd en het andere deel wordt tot november gedroogd. Het gedeelte dat gelijk gevinifieerd is, wordt op de Ripasso-methode door de uitgeperste wijnschillen van de  Amarone geleid en gemengd met het sap van het later gevinifieerde deel. Ripasso betekent letterlijk: opnieuw laten passeren.

In die schillen bevinden nog stoffen en aroma’s die de Amarone zijn typische smaak en geur geven. Bovendien zijn deze schillen nog niet helemaal uitgegist waardoor er als het ware een tweede gisting ontstaat. De zogenaamde refermentatie. Deze zorgt ervoor dat er nog wat extra alcohol aan de wijn wordt toegevoegd.

Daarna ligt de Ripasso wijn nog zo’n 16 tot 20 maanden op eikenhouten vaten en nog 6 maanden op fles voordat u ervan kunt genieten.

 

De smaak van de robijnrode Ripasso kenmerkt zich door stevige aroma’s van rijpe rode vruchten, een bescheiden houttoets en een verfijnde kruidigheid. Het is een volle wijn met een lange afdronk en combineert uitstekend bij pasta’s, vleesgerechten en met name wat hardere kaassoorten.

Het wereldberoemde wijnhuis Montresor, waar onze Ripasso vandaan komt, is een traditioneel wijnhuis. De van oorsprong Franse familie vertrok in de 16e eeuw naar Verona waar zij de kunst van het wijnmaken verwierven.

Inmiddels is het uitgegroeid tot de Montresor Group en bezit het zo’n 4.500 hectare wijngaarden. Ondanks het succes is Montresor nog steeds een familiebedrijf dat traditie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft en wijn maken volgens het traditionele vinificatie systeem.

Bardolino Le Banche Di San Lorenzo

 

Met deze Bardolino van het beroemde wijnhuis Montresor hebben we weer een zeer bijzondere en verfijnde wijn in huis gehaald. Deze wijn is absoluut van de hoogste kwaliteit en zal zowel de beginnende als de ervaren wijndrinker zeker kunnen bekoren.

Wijnhuis

Het wijnhuis waar deze Bardolino vandaan komt is een van de wijnhuizen waar wij bijzonder trots op zijn dat we er zaken mee doen. Het Montresor wijnhuis is in 2010 uitgeroepen tot het beste wijnhuis. Cantine Giacomo Montresor is een echt familiebedrijf. De van oorsprong Franse familie Montresor heeft het bedrijf in de 19e eeuw gevestigd in Verona. Het huis is nog steeds in familiehanden. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door de twee achterkleinkinderen van de oprichter en inmiddels bezit het 140 hectare eigen wijngaarden in Veneto. Daarnaast is de Montresor Group opgericht, die nog eens 4.500 hectare wijnvelden bezit in de belangrijkste wijnregio's in Italië. Hierdoor is de Montresor Group in staat om een compleet gamma aan Italiaanse wijnen te bieden. De wijnen van dit wijnhuis wordt door alle gerenommeerde kenners als kwalitatief zeer hoogstaand aangeduid.

 

Wijn

De Bardolino bestaat uit 4 druivensoorten. En wel de Corvina, de Rondinella, de Molinara en de Negrara. De combinatie van deze druiven zorgt voor het volle aroma en de ronde smaak. De smaak van deze intens robijnrode wijn laat zich het beste omschrijven als vol, helder en harmonieus met een elegante body. De karakteristieke geur doet denken aan kersen en zwarte bessen.

De wijn dient op keldertemperatuur geserveerd te worden en mag net voor het opdienen ontkurkt worden.

Deze Bardolino smaakt uitstekend bij Italiaanse gerechten zoals pasta, minestrone soep en Italiaanse vleeswaren zoals ham en worst. Maar met kaas en een stukje wit vlees laat hij zich ook prima serveren.

Specificaties

Wijnsoort Rood
Land Italië
Aantal flessen 2 Flessen

Reviews

Momenteel geen klant beoordelingen

Write a review

Wijnpakket Montresor

Wijnpakket Montresor

Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.