Wijnset Italie Exclusief Uitbreiden

Wijnset Italie Exclusief

Een wijnset met twee mooie flessen wijn van 75cl. Deze wijn komt van het beroemde wijnhuis Montresor uit Italië.
1. Montresor Valpolicella Capitel della Crosara ripasso is een rode wijn met smaken van kaneel en amandel. (2x)

Meer details

€ 67,99

incl. BTW

Volumekorting

Aantal Prijs U bespaart
25 € 64,59 Tot € 84,99
50 € 61,19 Tot € 339,95
100 € 57,79 Tot € 1.019,85

Meer informatie

Wijnset Italie Exclusief

                  
Dit wijngeschenk is het pronkstuk uit onze collectie wijngeschenken. Deze zwarte, strak vormgegeven wijnkist met transparante deksel welke hem een bijzonder mooie uitstraling geeft, heeft een ruim assortiment accesoires meegekregen:
- Tweetal flesstoppers;
- Druppelring;
- Schenkhulp;
- Kelnersmes;
- Temperatuur meter.

Dit alles bevindt zich onder de transparante deksel, daaronder vormt zich weer een deksel waaronder ruimte is gemaakt voor het probleemloos vervoeren van, in dit geval, twee fantastische bewaarwijnen. Dit mooie geschenk wordt namelijk gevuld met de speciale unieke wijnen van Montresor. De Witte Custoza en de intense rode Crosara della Valpolicella Ripasso

Deze wijnen uit bijzondere regio's en van traditionele wijnhuizen doen de tong strelen.

Geniet van dit schitterende geschenk welke niet in een winkel verkrijgbaar is!

Pinot Grigio Montresor.

Cantine Giacomo Montresor in Monteforte, niet ver van Verona, is een wijnbedrijf dat uitstekend bekend staat in Veneto – in het noordoosten van Italië. Modern en tegelijk geworteld in de beste tradities van Italië, van Veneto en Südtirol. Deze variëteitswijn is van de almaar populairder worden pinot grigio-druif. Op z’n Frans pinot gris. Onderhand wereldwijd een van de bekendere witte soorten. Wijnen van de pinot grigio-druif zijn daarom zo gewild, omdat ze vulling en structuur koppelen aan een zacht, soms zelfs mollig mondgevoel en veel expressie. De zegetocht van de pinot gris is begonnen in de Franse Elzas, maar nu zien we deze variëteit in Duitsland, Nieuw-Zeeland, Australië, Californië, Slovenië en ook natuurlijk Italië. Vooral in Noordoost-Italië. En de ervaring leert dat de pinot grigio het in Noordoost-Italië, in dit geval in Valdadige aan de voet van de Alpen bij Bolzano, perfect kan doen. Kan doen, want het is natuurlijk afhankelijk van de competenties van de producent. En de familie Montresor kent het klappen van de zweep.

Montresor Valpolicella Capitel della Crosara ook wel gekend als Ripasso

 

Als het over bijzondere topwijnen uit Italië gaat, worden de Amarone en de Ripasso in één adem genoemd. Beide zijn prachtige rode wijnen en we hebben ze beiden in huis.

Bij wijnengeschenken.nl hebben we gekozen voor deze topwijnen van het beroemde wijnhuis Montresor. We zijn dan ook zeer trots op het feit dat we deze in ons assortiment hebben.

 

De reden dat de Ripasso en de Amarone vaak samen worden genoemd is niet alleen omdat ze beiden bij de top horen. In het productieproces hebben ze namelijk veel met elkaar te maken.

Nadat de Corvina Veronese druiven voor de Ripasso eind september tot begin oktober met de hand worden geplukt, wordt een deel van de druiven gelijk gevinifieerd en het andere deel wordt tot november gedroogd. Het gedeelte dat gelijk gevinifieerd is, wordt op de Ripasso-methode door de uitgeperste wijnschillen van de  Amarone geleid en gemengd met het sap van het later gevinifieerde deel. Ripasso betekent letterlijk: opnieuw laten passeren.

In die schillen bevinden nog stoffen en aroma’s die de Amarone zijn typische smaak en geur geven. Bovendien zijn deze schillen nog niet helemaal uitgegist waardoor er als het ware een tweede gisting ontstaat. De zogenaamde refermentatie. Deze zorgt ervoor dat er nog wat extra alcohol aan de wijn wordt toegevoegd.

Daarna ligt de Ripasso wijn nog zo’n 16 tot 20 maanden op eikenhouten vaten en nog 6 maanden op fles voordat u ervan kunt genieten.

 

De smaak van de robijnrode Ripasso kenmerkt zich door stevige aroma’s van rijpe rode vruchten, een bescheiden houttoets en een verfijnde kruidigheid. Het is een volle wijn met een lange afdronk en combineert uitstekend bij pasta’s, vleesgerechten en met name wat hardere kaassoorten.

 

De streek waar deze Ripasso vandaan komt is de bekende wijnstreek Valpolicella in de provincie Verona, in het noordoosten van Italië. De wijnen uit deze streek, vlakbij het Gardameer, behoren tot de klassiekers van de Italiaanse wijnbouw. De Valpolicella brengt heel veel verschillende soorten wijn voort. Van licht en fruitig, à la Beaujolais primeur, tot intens en krachtig. Vooral deze laatste categorie is enorm populair bij wijnliefhebbers.

 

Het wereldberoemde wijnhuis Montresor, waar onze Ripasso vandaan komt, is een traditioneel wijnhuis. De van oorsprong Franse familie vertrok in de 16e eeuw naar Verona waar zij de kunst van het wijnmaken verwierven.

Inmiddels is het uitgegroeid tot de Montresor Group en bezit het zo’n 4.500 hectare wijngaarden. Ondanks het succes is Montresor nog steeds een familiebedrijf dat traditie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft en wijn maken volgens het traditionele vinificatie systeem.

 

Specificaties

Wijnsoort Wit & Rood
Land Italië
Aantal flessen 2 Flessen
Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.