Wijncadeau des Dominica

Domaine Des Pasquiers cotes du Rhône
Domaine Des Pasquiers Gigondas AGC
Wijnkist 2-vaks Geneve

€ 41,95

Specificaties

Inhoud (ml) 2x 750
Wijnsoort Rood
Aantal flessen 2 Flessen
Land Frankrijk

Meer informatie

DOMAINE DES PASQUIERS COTES DU RHONE

Côtes du Rhônes Rouge
Deze zeer aangename rode wijn die bestaat uit 75% Grenache en 25% Syrah heeft zijn sporen al ruim verdiend. De wijn heeft al verschillende wijnprijzen in de wacht gesleept. De wijnstokken van deze wijn groeien op de hellingen van Sablet op een bodem van zand en klei, die koelte behoudt en zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven
De wijn heeft een diepe kleur met paars tinten en combineert aroma’s van rood fruit met een vleugje peper en zoete kruidigheid. De wijn heeft een aardbeien smaak met een vleugje peper.
Bij deze wijn proef je het warme en zonnige klimaat van de Provence. Deze aromatische wijn is vol in de mond en is rijk aan tannine..
De Côtes du Rhônes Rouge smaakt uitstekend bij vleeswaren en pasta's.
Drink bij kamertemperatuur terwijl de wijn nog jong is of binnen de komende 3 jaar.

Domaine Des Pasquiers Gigondas AGC

De Gigondas van het wijnhuis Domaines Des Pasquiers is een zeer krachtige en kleurintensieve rode wijn met uitgesproken geuren van kruiden. De wijn is samengesteld uit Grenache en Syrah (elk 50%) en is geteeld op het kalksteenhoudende plateau van Gigondas. De druiven worden met de hand geplukt om een optimale kwaliteit te bereiken.
De druiven worden langzaam gerijpt en profiteren optimaal van de frisheid van de bodem van de berg. De klei is een zeer goed doorlatende grond voor de wijnstokken, het grind voegt een vleugje mineralen toe aan deze uitzonderlijke wijn. Na het oogsten van de druiven vindt een lange gisting plaats in tanks die de ideale extractie van tannines en aroma's toestaan. Na een rijping van 9 maanden onthult de wijn al haar zachtheid en aroma's.
De wijn smaakt perfect bij rood vlees of gestoofd lamsvlees maar kan ook prima bij wild gedronken worden.
Drink ongeveer op 16 ° C. De Gigondas kan meteen gedronken worden maar mag ook 7 jaar blijven liggen.

Het wijnhuis

Domaine des Pasquiers wordt geleid door 2 broers, Jean-Claude en Philippe Lambert. Sinds 1935 maakte de eerste familie op deze 87 hectare grond heerlijke ambachtelijke wijnen. De Lambert zijn de derde generatie die deze grond leiden. Inmiddels is de vierde generatie al werkzaam in het bedrijf. Zoon Marius van Philippe werkt inmiddels ook in de wijngaard en kelder.

Recensies

Schrijf een recensie

Wijncadeau des Dominica

Wijncadeau des Dominica

Domaine Des Pasquiers cotes du Rhône
Domaine Des Pasquiers Gigondas AGC
Wijnkist 2-vaks Geneve