Wijncadeau Mona Lisa

Mooie presentatie en heerlijke kwaliteits wijn.

€ 26,59

Specificaties

Wijnsoort Rood
Aantal flessen 1 Fles
Land Italië
Streek Valpolicella
Jaar 2010
Wijnhuis Cantine Giacomo Montresor SPA
Gerechtentip pasta’s, vleesgerechten en met name wat hardere kaassoorten

Meer informatie

Wijncadeau Mona Lisa

Schitterende luxe wijnkist waar de Ripasso in uitgeschonken te wordt.

Montresor Valpolicella Capitel della Crosara ook wel gekend als Ripasso

 

Als het over bijzondere topwijnen uit Italië gaat, worden de Amarone en de Ripasso in één adem genoemd. Beide zijn prachtige rode wijnen en we hebben ze beiden in huis.

Bij wijnengeschenken.nl hebben we gekozen voor deze topwijnen van het beroemde wijnhuis Montresor. We zijn dan ook zeer trots op het feit dat we deze in ons assortiment hebben.

Druiven

 De reden dat de Ripasso en de Amarone vaak samen worden genoemd is niet alleen omdat ze beiden bij de top horen. In het productieproces hebben ze namelijk veel met elkaar te maken.

Nadat de Corvina Veronese druiven voor de Ripasso eind september tot begin oktober met de hand worden geplukt, wordt een deel van de druiven gelijk gevinifieerd en het andere deel wordt tot november gedroogd. Het gedeelte dat gelijk gevinifieerd is, wordt op de Ripasso-methode door de uitgeperste wijnschillen van de  Amarone geleid en gemengd met het sap van het later gevinifieerde deel. Ripasso betekent letterlijk: opnieuw laten passeren.

In die schillen bevinden nog stoffen en aroma’s die de Amarone zijn typische smaak en geur geven. Bovendien zijn deze schillen nog niet helemaal uitgegist waardoor er als het ware een tweede gisting ontstaat. De zogenaamde refermentatie. Deze zorgt ervoor dat er nog wat extra alcohol aan de wijn wordt toegevoegd.

Rijpen

Daarna ligt de Ripasso wijn nog zo’n 16 tot 20 maanden op eikenhouten vaten en nog 6 maanden op fles voordat u ervan kunt genieten.

 De smaak van de robijnrode Ripasso kenmerkt zich door stevige aroma’s van rijpe rode vruchten, een bescheiden houttoets en een verfijnde kruidigheid. Het is een volle wijn met een lange afdronk en combineert uitstekend bij pasta’s, vleesgerechten en met name wat hardere kaassoorten.

Streek

 De streek waar deze Ripasso vandaan komt is de bekende wijnstreek Valpolicella in de provincie Verona, in het noordoosten van Italië. De wijnen uit deze streek, vlakbij het Gardameer, behoren tot de klassiekers van de Italiaanse wijnbouw. De Valpolicella brengt heel veel verschillende soorten wijn voort. Van licht en fruitig, à la Beaujolais primeur, tot intens en krachtig. Vooral deze laatste categorie is enorm populair bij wijnliefhebbers.

Het wereldberoemde wijnhuis Montresor, waar onze Ripasso vandaan komt, is een traditioneel wijnhuis. De van oorsprong Franse familie vertrok in de 16e eeuw naar Verona waar zij de kunst van het wijnmaken verwierven.

Inmiddels is het uitgegroeid tot de Montresor Group en bezit het zo’n 4.500 hectare wijngaarden. Ondanks het succes is Montresor nog steeds een familiebedrijf dat traditie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft en wijn maken volgens het traditionele vinificatie systeem.

Recensies

Kwaliteit 
21-02-2018

Wijncadeau

Mooi cadeau om te geven. Mijn schoonzus was er erg blij mee en we hebben de wijn meteen bij het avondeten gedronken. Het smaakte heerlijk bij de pasta!

Kwaliteit 
16-06-2017

Luxe kistje

Luxe kistje, heel tevreden over. Snel binnen zoals afgesproken.

Kwaliteit 
16-03-2017

Wijn

Het was lekker wijn en het kistje zag er prachtig uit! Bedankt!

Schrijf uw recensie!

Schrijf een recensie

Wijncadeau Mona Lisa

Wijncadeau Mona Lisa

Mooie presentatie en heerlijke kwaliteits wijn.

Anderen kochten ook...