Grand Cru Chateau Fonbel 2007 Uitbreiden

Grand Cru Chateau Fonbel 2007

Deze rode Grand Cru van Chateau Fonbel heeft een fantastische fruit smaak met zoete tannine als afdronk. Deze Grand Cru is een echte Franse trots en heeft een alcoholpercentage van 14%

Gerechten tip:

Vleesgerechten

Meer details

€ 31,75

incl. BTW

Meer informatie

Grand Cru Chateau Fonbel 2007

Chateau Fonbel 2007 !
 
Deze fantastische wijn behoort tot de familie Vauthier die ook eigenaar is van één van 's werelds grootste wijnen: Château Ausone.
De altijd naar perfectie strevende Alain Vauthier stelt alles in het werk om ook van Château Fonbel een top Saint Emilion Grand Cru te maken. Hij wordt daarbij bij gestaan door de beroemde oenoloog Michel Roland. Het domein omvat 19 hectaren die zijn beplant met 70% merlot en 30% cabernet sauvignon. De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Er wordt met de hand geoogst en een selectie tafel zorgt er voor dat alleen de gezondste en de rijpste druiven worden gebruikt. Na de vinificatie wordt de wijn nog 10 maanden in frans eiken gerijpt waarvan 30% elk jaar wordt vernieuwd.
Robert Parker heeft Château Fonbel genoteerd met 89 punten en gekwalificeerd als een "sleeper of the vintage"! "Deze cuvée heeft een donkere paarse kleur met een elegante parfum van koud staal vermengt met verkruimelende stenen, witte bloemen, zwarte bessen en drop. Met het fantastische fruit, medium body, zoete tannine, en een lange aanhoudende afdronk kan de wijn nu en nog over twee decennia gedronken worden".

Specificaties

Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Druifsoort 70% merlot en 30% cabernet sauvignon
Accepteren

Deze website gebruikt cookies voor de beste gebruikerservaring. Sta deze toe door op de 'Accepteren' knop te klikken.