Bier

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier Gouden Carolus wisky infused
Bier pakket

Bierpack tripel - 12x33cl

BCTR12F0017
€ 29,33
Dit bierpakket bevat 12 tripel speciaalbieren. Deze bieren zijn blond, bruin en amber. De meeste bieren komen uit België van verschillende microbrouwerijen.
€ 2,39
Schouwveger is een donker bier. Het heeft een mooie licht bruine schuimkraag. Het bier heeft verschillende lekkere aroma’s.
Bier pakket

Bierpack blond dikbuikjes - 12x33cl

BCBL12F0018
€ 27,68
Dit bierpakket beschikt over 12 unieke blonde speciaalbieren die elk een eigen verhaal met zich meebrengen. De bieren komen voornamelijk van allerlei microbrouwerijen uit België.
Bier pakket

Bierpack donker - 12x33cl

BCDO12F0020
€ 28,09
Dit bierpakket bevat 12 unieke donkere speciaalbiertjes. Deze bieren komen voornamelijk van allerlei microbrouwerijen in België.
Sloeber Belgian IPA is een blond bier waar de bitterheid aanwezig is maar niet dominant is. De vier hopsoorten – Citra, Magnum, Amarillo en Simcoe zorgen voor een frisse fruitige aroma en de smaak met toetsen van citrus en abrikoos. Sloeber Belgain IPA heeft een serveertempratuur van 6° alcohol percentage van 7,5%
€ 2,55
Tripick 4  is onze jongste , lichtblond van kleur , met een sortering van 4,2%, hergist op fles.
Bier pakket

Bierpakket Schuppenboer 10x33cl

BCTR10F0063
€ 23,13
Dit bierpakket bevat Schuppenboer, dit speciaalbier is door brouwerij Het Nest bedacht. Schuppenboer heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 8,5%

Speciaal bier

Sinds 1980 is speciaal bier in opkomst in Nederland. Speciaal bier is er in vele soorten en smaken. Het leuke aan speciaal bier is de unieke smaak en de excentrieke en naam. Hoewel Nederlandse brouwerijen erg hun best doen om heerlijke bieren te brouwen staat België op dit moment als favoriet. Wijnengeschenken heeft een assortiment weten samen te stellen van unieke speciaal bieren die door microbrouwerijen gebrouwen worden. Maar wat is nu het verschil tussen pils en speciaal bier? Bij het woord pils verstaan we standaard en normale bieren. Speciaal bier daarin tegen wordt gezien als bier met een uniek smaakje.

De bieren die door Wijnengeschenken worden aangeboden zijn in verschillende categorieën in te delen: blond, tripel, dubbel, donker, witbier, honingbier, gemberbier en nog vele andere. De speciaal bieren zijn los, in pakket en cadeau verband te bestellen. De biercadeaus zijn perfect om een echte speciaal bier liefhebber te verrassen. De cadeaus bevatten een speciaal bier fles van 0,75cl omringt met een mooi houten kistje. Wilt u het liever voor uzelf houden dat snappen wij natuurlijk helemaal! Er zijn verschillende pakketten met verschillende bieren samengesteld, zodat u een eigen proeverij kunt houden. Heeft u al een favoriet en wilt u deze nou inslaan dan is dat ook mogelijk. De bieren zijn in grotere oplage te koop, zodat u nooit zonder uw favoriete bier zit.  

Blond:

Blond wordt gezien als een speciaal bier dat voor veel mensen toegankelijk is. Door de frisse smaak en weinig hop zijn dit echte dorstlessers. De naam blond komt voornamelijk door de lichte gele kleur van het bier. Officieel komt blond bier uit België. In België is blond namelijk voor de eerste keer gebrouwen. Er zijn verschillende soorten blond bier: IPA, Tripel en Saison.

Een blonde IPA wil zeggen dat dit bier een hoge bitterheid heeft en dus ook meer hop. Een IPA hoeft niet altijd blond te zijn, amberkleurige IPA bieren bestaan er namelijk ook. Echter komt in Nederland en België voornamelijk blonde IPA’s voor.

Dubbel

Hoe ontstaat dubbel bier? Tijdens het brouwen van dit bier wordt er meer graan toegevoegd. Door meer graan toe te voegen krijgt het bier meer suikers, wat weer resulteert in een hoger alcoholpercentage. De Brouwerij die het eerste met een dubbel bier op de markt kwam was Westmalle. Tussen zijn trappisten bieren is in 1856 het eerste trappisten dubbel bier op de markt gekomen.

Een dubbel bier is te herkennen aan de kleur van het bier. Een dubbel bier zit tussen een donker blonde en donker bruine kleur. Daarnaast is een dubbel bier vaak zoeter van smaak, minder bitter en smaken die overeenkomen met karamel en koffie.

Via Wijnengeschenken kunt u gemakkelijk uw favorieten speciaalbier bestellen. Gemakkelijk vanuit thuis iemand verrassen met een uniek biercadeau of uzelf verwennen.

Tripel

Tegenwoordig zijn er vele soorten Tripel bieren. Maar wat is een Tripel eigenlijk? Tripel bier is een zwaar speciaalbier. Tripel bier heeft een hoog alcoholpercentage. Het percentage ligt meestal tussen de 7 tot 10%. Het hoge alcoholpercentage komt door het hoge suikergehalte, niet van de hoeveelheid graan.

IPA
IPA is de afkorting van India Pale Ale. De betekenis van deze naam is afkomstig uit de dagen van het Engels kolonialisme. Toen werd het bier namelijk naar India gebracht. De naam IPA word dan ook vaak verkeerd geschreven. Omdat veel mensen denken dat het bier uit India komt schrijven ze Indian Pale Ale.
Oorspronkelijk komt IPA uit de 17e eeuw. De Britse soldaten, die in India de orde bewaarden verlangde, volgens de oude verhalen, naar hun favoriete bieren van thuis. In die tijd was het ook zo dat iedere soldaat nog recht had op een biertje per dag. De reis over zee duurde vier maanden en helaas overleefde dit bier dat niet.
George Hodgson een Britse bierbrouwer kwam op het idee om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. Hop en alcohol werken namelijk als een natuurlijke conserveringsmiddel. Tot heden is het een van de meest gedronken speciaal bieren. Van Engeland tot Ierland en van de Verenigde staten tot Australië iedereen erkent de populariteit van IPA.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.