Speciaalbier Vlaamsche Leeuw donker -...

Speciaalbier Vlaamsche Leeuw donker - 33cl

BISPDO0028
€ 2,06
Excl. BTW

De Vlaamsche Leeuw donker is een bier met een herfstbruine kleur. De verschillende donkere moutsoorten geven aan dit bier een volmondige, lichtezoete smaak.Een licht fruitige afdronk met een licht bittertje.  

Omschrijving

Ontstaan van het bier
In Vlaanderen werd in de 13e eeuw veel bier gebrouwen. Dit werd voornamelijk in kloosters en abdijen gedaan. Door de monniken paters en kloosterzusters. Bier was in deze tijd het gebruikelijkste drank en zo vond het dus ook zijn weg naar het volk. Het drinken van bier was namelijk een stuk veilig dan gewoon water, vooral in de grote steden die veel vervuild waren. Buiten dat het veiliger was bleek het ook nog eens voedzaam te zijn.

Het is algemeen bekend dat op de vooravond van 11 juli 1302 veel bier werd gedronken door de ambachtslui, boeren en edelen die zich hadden verzameld op de Groeningekouter te Kortrij. Op deze plek werd de dag erna een veldslag uitgevochten, met het ridderleger van de toenmalige Franse koning Filips de Schone.   

Deze veldslag werd gewonnen door het onervaren leger van de voetslag. Na deze veldslag werden de veelal gouden sporen van de gedode Franse ridders buit gemaakt en opgehangen in de O.L. Vrouwekerk te Kortrijk. Deze veldslag staat ook wel bekend als “De slag der gulden sporen”

Uiteraard vloeide het bier nog rijkelijker dan de avond daarvoor!

Naar aanleiding van de 700e verjaardag van deze historische strijd, is er een bier gebrouwen genaamd “De Vlaamse Leeuw”. Dit als eerbetoon aan de dappere strijders van die tijd.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
7.5%
Serveertemperatuur
6-8 graden
Biersoort
Donker
Smaak
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Wielsbeke
Brouwer
Van Vlaanderen
Untappd
3.4

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.