Het bier
Vals Paterke Tripel is een hoogwaardig, zuiver drie granen bier. Het bier heeft hergisting op de fles. Door het gebruik van kenmerkende mout- en hopsoorten krijgt het bier een samengestelde, maar toch ingehouden bitterheid. Door het authentieke brouwproces heeft het bier een aangename afdronk. Dit bier is zo natuurlijk mogelijk gebrouwen. Er zijn geen additieven toegevoegd.
de brouwerij Het bier
Het begon als een droom om eigen bier te brouwen. Na eerst zelf verschillende bieren te hebben geproefd zijn ze begonnen in 1998 met een brouwcursus van: Geelse wijn en biergilde de “Saters en Bachanten”. Een aantal maanden later haalde ze de eerste bierketels op bij de biergilde, om vervolgens zelf te gaan brouwen. Niet veel later werden de eigen recepten uitgeprobeerd en lieten ze dit aan vrienden proeven. De vrienden bleven maar proeven en proeven. Uiteindelijk kwam er een naam voor het bier en vervolgens een etiket. Na enkele gezellige avonden aan de bar kwam het idee om het bier aan een groter publiek te laten proeven. Stapje voor stapje werd de droom werkelijkheid. Begin 2013 werd de eerste grote oplagen van Vals Paterke gebrouwen.