Speciaalbier Tripel Karmeliet - 33cl

Speciaalbier Tripel Karmeliet - 33cl

BISPTR0072
€ 1,64
Excl. BTW

Tripel Karmeliet is een Tripel die wereldberoemd is geworden. Dit Belgische bier wordt gebrouwen in Brouwerij Bosteels.

Omschrijving

Het bier

Tripel Karmeliet is een Tripel die wereldberoemd is geworden. Dit Belgische bier wordt gebrouwen in Brouwerij Bosteels. Het recpet van dit bier is al heel erg oud. Het bestaat al sinds 1679. Boven op het bier staat een mooie romige schuimlaag die mooi in het glas blijft staan. Er zitten tinten van fruit en koriander in het bier. Ook zitten er verschillende kruiden in dit bier. Meteen na het nemen van de eerste slok begrijpt u waarom Tripel Karmeliet zo beroemd is geworden.

De brouwerij

Evarust Bosteels startte in 1792 de brouwerij Bosteels. Hij werd vervolgens opgevolgd door Jozef Bosteels. Nadat Jozef aan de leiding was geweest namen 2 van zijn 3 zoons de brouwerij op hun beurt over. Nadat de twee zoons de leiding over hadden genomen nam hierna Léon Bosteels de brouwtraditie voort en laat op zijn beurt de zaak weer over aan zijn zoon Antoine. Antoine maakt samen Adrienne van Eecke in 1938 een enorm succes van de brouwerij en worden een van de bekendste brouwerijen in Oost-Vlaanderen. Na het overlieden van Antoine ging de leiding naar zijn drie zoons.

De echte doorbraak voor brouwerij Bosteels kwam in 1978 toen de broers samen met Karel Vermeiren het oude bier uit Dendermonde, de Pauwel Kwak, nieuw leven in bliezen. Mede dankzij het glas dat speciaal was ontworpen met een houten staander. Door dit glas werd het bier internationaal bekend. De zoon van een van de drie broers die het bedrijf in 1958 over nam heeft in 2008 het stokje overgenomen. Hij is momenteel nog steeds de eigenaar van de brouwerij.

.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
7.5%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Tripel
Smaak
Fruitig
Koriander
Kruiden
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Brugge Bruggenhout
Brouwer
Bosteels
Untappd
4.0
Bosteels
Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.