Speciaalbier Schuppenboer - 33cl

Speciaalbier Schuppenboer - 33cl

BISPTR0015
€ 2,14
Excl. BTW

De Schuppenboer was het eerste bier dat het Nest op de kaart heeft gezet. Een bier dat wordt gebrouwen met cascade hop, waar koriander aan wordt toegevoegd.

Helaas dit product is uitverkocht.

Omschrijving

Het bier

De Schuppenboer was het eerste bier dat het Nest op de kaart heeft gezet. Een bier dat wordt gebrouwen met cascade hop, waar koriander aan wordt toegevoegd. Het bier is een aanrader voor degene die van een fruitig en volgmondig bier met een kruidige en licht bittere afdronk. Brouwerij Het nest is ontstaan in 2000 en had als oorspronkelijke naam ‘Hobbybrouwerij Het nest’. Deze hobbybrouwerij ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhoud die in 2000 de bierproefclub Order van de Zatte Mus oprichtten. Nadat enkele van de vriendengroep een cursus bierbrouwen hadden gevolgd, werd de eerste brouwinstallatie aangeschaft. Hierin werd een proefbrouwsel gemaakt en is als eerste officiële bier de Schuppenboer ontstaan. Gezien het succes is de brouwerij verhuist naar hun huidige locatie in Oud-Turnhout. Hier hebben zij een grotere brouwinstallatie om de grote vraag vanuit de hele wereld te kunnen produceren. Aangezien Turnhoud de stad van de speelkaarten is, werd er voor gekozen om de bieren te koppelen aan de speelkaarten. Zo zijn de namen van hun bieren ontstaan.

De brouwerij

Hobbybrouwerij Het Nest is ontstaan door een groep vrienden uit Turnhout die in 2000 een bierploefclub opende “Orde van de zatte mus”. Enkele van deze vrienden volgde een cursus bierbrouwen en kochten een kleine bier brouw installatie. Uit deze installatie rolde in 2006 hun eerste brouwsel uit. Sindsdien werd er regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels.

Doormiddel van hun kleine brouwinstallaties kwam in 2007 het eerste bier. Een bier waar zij al snel veel positieve reacties op kregen. Dit bier wilde ze in samenwerking met een andere brouwer op de markt brengen onder de naam “Schuppe Zot”. Zodra deze plannen werden gemaakt kregen zij al direct een klacht van Brouwerij De Halve Maan omdat deze naam teveel op hun bier “Brugse Zot” leek. Vandaar dat het hun eerste bier onder de naam Schuppenboer werd geïntroduceerd. Omdat het bier zo’n ontzettend succes was werd het brouwen overgenomen door brouwerij ’t Hofbrouwerijke. Maar ook daar volstond de capaciteit niet en werd er dus gebrouwen bij brouwerij De Scheldebrouwerij. Omdat de thuisbasis van de groep Turnhout is, dat bekend staat om de speelkaarten, werd ervoor gekozen om de bieren te vernoemen naar het kaartenspel.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
10%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Tripel
Smaak
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Oud-Turnhout
Brouwer
Het Nest
Untappd
3.6
Het Nest

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.