Speciaalbier Orval - 33cl

Speciaalbier Orval - 33cl

BISPAM0059
€ 2,06
Excl. BTW

Orval is een amber bier met een Belgische achtergrond. Orval is afkomstig van Brouwerij van Orval. Het bier heeft qua uiterlijk een mooie gouden kleur.

Omschrijving

Het bier

Orval is een amber bier met een Belgische achtergrond, afkomstig van Brouwerij Van Orval. Het bier heeft qua uiterlijk een mooie gouden kleur. Hierbij heeft het bier een rijke schuimkraag. Aan de neus, komen de geuren van bloemen en limoen u tegemoet. Een bier met perfecte aroma’s waarin kruidenthee in terug te vinden is. Immers worden deze smaken nog aangevuld met een fruitige toets van kaneel en appel. Al met al is het een heerlijk amber speciaalbier.

De brouwerij

De brouwerij van Orval is in 1931 opgericht in een klooster dat ligt bij de Ardenne, gelegen in België bij de Franse grens. In de 19e eeuw is het klooster helemaal gerenoveerd tot deze brouwer. Pappenheimer is het brein achter het recept van dit bier. Orval heeft een hoge gisting. Hierdoor krijgt het zijn fruitige karakter en een goede harmonie tussen bitter en volrond. Een Engelse drooghopmethode zorgt ervoor dat het bier een verscheidenheid aan arromas krijgt, maar tegelijk een behoud van een bitterheid.

Op het begin werden alle opbrengsten die de brouwerij maakte met de verkoop van het bier gebruikt om de kosten van de verbouwing af te betalen. Nu alles afbetaald is gebruikt de brouwerij nog maar een klein bedrag van alle opbrengst om het klooster te onderhouden. De rest gaat allemaal naar een goed doel.

Productdetails

Land
België
Serveertemperatuur
5-6 graden
Smaak
Hoppig
Stad van afkomst
Florenville
Brouwer
Brasserie d'Orvel
Untappd
3.7
Orval

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.