Speciaalbier Ondineke tripel - 33cl

Speciaalbier Ondineke tripel - 33cl

BISPTR0011
€ 2,55
Excl. BTW

De Ondineke Tripel is het stadsbier van Aalst. Dit bier wordt erg speciaal gemaakt aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van kruiden. De brouwer heeft ervoor gekozen om de smaak te generen door gebruik te maken van diverse soorten hop.

Omschrijving

Het bier

De Ondineke Tripel is het stadsbier van Aalst. Dit bier wordt erg speciaal gemaakt aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van kruiden. De brouwer heeft ervoor gekozen om de smaak te generen door gebruik te maken van diverse soorten hop. Al deze hopsoorten worden ook in Aalst verbouwd. Het bier is vernoemd naar de hoofdpersonage uit het boek De Kapellekensbaan, geschreven door Louis Paul Boon. Dit ongefilterde goudblonde bier is een echte krachtpatser op het gebied van smaak. Ondineke tripel wordt gebrouwen bij brouwerij De Glazen Toren, een belgische brouwerij, gevestigd in Mere. Jef van Den Steen en zielsgenoot Dirk De Pauw zijn samen begonnen met het brouwen van speciaalbieren. Tijdens dit avontuur hebben zij besloten om een opleiding als brouwer te volgen bij de Hogeschool in Gent. Aangezien de passie van de heren bleef groeien hebben zijn besloten om in 2002 brouwerij De Glazen Toren op te richten. Hierbij nam Marc De Neef deel aan deze onderneming.

De brouwerij 

Brouwerij De Glazen Toren is een belgische brouwerij gevestigd in Mere. Jef van Den Steen en zielsgenoot Dirk De Pauw zijn samen begonnen met het brouwen van speciaalbieren. Tijdens dit avontuur hebben zij besloten om een opleiding als brouwer te volgen bij de Hogeschool in Gent. Aangezien de passie van de heren bleef groeien hebben zijn besloten om in 2002 brouwerij De Glazen Toren op te richten. Hierbij nam Marc De Neef deel aan deze onderneming. Het eerste bier wat zijn officieel hebben gebrouwen is de Saison d’Erpe-Mere. Saison d’Erpe-Mere is een blond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt volgens de aloude Henegouwse Saison traditie. Het wordt niet gefilterd en is dus een zuiver natuurbier!

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
8.5%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Tripel
Smaak
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Erpe-Mere
Brouwer
De Glazen toren
Untappd
3.3

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.