Speciaalbier Le Fort dubbel - 33cl

Speciaalbier Le Fort dubbel - 33cl

BISPDU0055
€ 1,64
Excl. BTW

Le Fort dubbel is een Belgisch bruin bier. Dit bier wordt gebrouwen in Brouwerij Omer Vandar Ghinste in Bellegem. In dit bier is gebruik gemaakt van geroosterde, bleke en donkere gerstemounten.

Omschrijving

Het bier 

Le Fort dubbel is een Belgisch bruin bier. Dit bier wordt gebrouwen in Brouwerij Omer Vandar Ghinste in Bellegem. In dit bier is gebruik gemaakt van geroosterde, bleke en donkere gerstemounten. Daarom zorgen deze ingrediënten voor een perfect balans qua smaak. Hierbij komen ook nog de aroma’s van chocolade, karamel en wat fruitigheid. Le Fort Dubben heeft zijn eigen unieke smaak.

De brouwerij

Brouwerij Omer lanceert in 2008 een nieuw bier van hoge gisting. Dit blonde bier van hoge gisting, met nagisting op de fles is de bekroning van 120 jaar brouwtraditie. Zowel het imago als de naam verwijzen naar de oorsprong van de brouwerij. Al snel wint dit bier internationale prijzen zoals de World Beer Cup en de European Beer Star. Ook andere bieren van deze brouwerij blijven in de prijzen vallen. 5 jaar na de lancering van het blonde bier OMER word in 2013 LeFort geïntroduceerd. Het is een complexe, donkere degustatiebier van 9%. Ook dit bier is weer een bier met hoge gisting met nagisting op de fles. Dit bier is een eerbetoon voor de man waar het allemaal mee begon, Felix Verscheure, de oprichter van Brasserie LeFort. Hij was de eigenaar van de Brasserie van 1854 tot 1922 en brouwde voornamelijk zware donkere bieren. De brouwerij ging naar zijn kleindochter Marguerite Vandamme na zijn overlijden. Zij was getrouwd met Omer Vander Ghinste. Vrij snel werden de activiteiten stopgezet en naar Bellegem overgebracht.

Om de meer dan 120 jaar brouwtradities van over 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, werd de naam in 2014 weer teruggebracht naar Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
9%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Dubbel
Smaak
Zacht
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Bellegem
Brouwer
Omer Vander Ghinste
Untappd
3.7

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.