Speciaalbier Kasteel Rouge - 33cl

Speciaalbier Kasteel Rouge - 33cl

BISPRS0057
€ 1,53
Excl. BTW

Kasteel Rouge is een heerlijk fruitbier met een Belgische achtergrond. Dit bier is afkomstig van brouwerij Van Honsebrouck. Voor dit bier is Kasteel Donker als moederbier gebruikt.

Omschrijving

Het bier

Kasteel Rouge is een heerlijk fruitbier met een Belgische achtergrond. Dit bier is afkomstig van brouwerij Van Honsebrouck. Voor dit bier is Kasteel Donker als moederbier gebruikt. Het is echt een bier voor mensen die van zoete kersen houden. Door het fruit wordt de smaak van mout naar de achtergrond geduwd. U kunt ook toetsen van peper en chocolade herkennen. In de geur van Kasteel Rouge kunt u ook kaneel terugvinden.

De brouwerij

Castle Brewery Van Honsebrouck is een hoogtechnologisch brouwerij met een familiaal karakter. De innovatie en traditie gaan hand in hand. De afgelopen jaren is de brouwerij sterk gegroeid in export, met name in Nederland, Rusland, Frankrijk, de VS, Zuid-Amerika en China. Van de productie is 45% bestemd voor export.

Het speciale van Castle Brewery Van Honsebrouck is dat de brouwerij eigenlijk 4 brouwerijen in 1 is. De installaties zijn geschikt voor de productie van bieren van gemengde gisting (type Bacchus), hogegistingsbieren (type Kasteel) en van Spontane gisting (type St-Louis). Daarnaast kan er ook in kleine volumes worden gebrouwen van 50 hl zoals ze dat doen bij de microbrouwerijen. Hierdoor is er naast de vaste productie ook genoeg ruimte voor ‘limited editions’.

De maximale brouwcapaciteit van deze brouwer bedraag 250 000 hl per jaar. De circuits van de hogegistingsbieren zijn volledig gescheiden van de bieren van gemengde en spontane gisting om zo besmetting door wilde gisting te voorkomen. Verder is de logistiek en productie nu gecentraliseerd in Izegem. Er is in totaal ruim 15000  m2 opslagruimte inclusief warme kelders. Bezoekers kunnen bij de brouwerij terecht in een volledig uitgerust bezoekerscentrum met bijbehorende Horeca.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
8%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Donker
Smaak
Chocolade
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Igezem
Brouwer
Kasteel Brouwerij Van Honsebrouck
Untappd
3.6

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.