Speciaalbier Hertenheer - 33cl

Speciaalbier Hertenheer - 33cl

BISPBL0016
€ 2,14
Excl. BTW

De Hertenheer afkomstig van de brouwerij Het Nest is een volmondig blond bier. Dit speciaalbier is heeft een mooi en krachtig hoparoma met een fris fruitig karakter.

Omschrijving

Het bier

De Hertenheer afkomstig van de brouwerij Het Nest is een volmondig blond bier. Dit speciaalbier is heeft een mooi en krachtig hoparoma met een fris fruitig karakter. Tijdens het brouwproces is er in de rijpingstank extra hop toegevoegd. De hertenheer kent een stevig karakter met een wat lager alcoholpercentage. Dit maakt het hertenbier een perfect degusteerbier of een aperitiefbier. Brouwerij Het nest is ontstaan in 2000 en had als oorspronkelijke naam ‘Hobbybrouwerij Het nest’. Deze hobbybrouwerij ontstond uit een groep vrienden uit de omgeving van Turnhoud die in 2000 de bierproefclub Order van de Zatte Mus oprichtten. Nadat enkele van de vriendengroep een cursus bierbrouwen hadden gevolgd, werd de eerste brouwinstallatie aangeschaft. Hierin is een proefbrouwsel gemaakt en is als eerste officiële bier de Schuppenboer ontstaan. Gezien het succes is de brouwerij verhuist naar hun huidige locatie in Oud-Turnhout. Hier hebben zij een grotere brouwinstallatie om de grote vraag vanuit de hele wereld te kunnen produceren. Aangezien Turnhoud de stad van de speelkaarten is, is er voor gekozen om de bieren te koppelen aan de speelkaarten. Zo zijn de namen van hun bieren ontstaan.

De brouwerij 

Hobbybrouwerij Het Nest is ontstaan door een groep vrienden uit Turnhout die in 2000 een bierploefclub opende “Orde van de zatte mus”. Enkele van deze vrienden volgde een cursus bierbrouwen en kochten een kleine bier brouw installatie. Uit deze installatie rolde in 2006 hun eerste brouwsel uit. Sindsdien werd er regelmatig geëxperimenteerd met brouwsels.

Doormiddel van hun kleine brouwinstallaties kwam in 2007 het eerste bier. Een bier waar zij al snel veel positieve reacties op kregen. Dit bier wilde ze in samenwerking met een andere brouwer op de markt brengen onder de naam “Schuppe Zot”. Zodra deze plannen werden gemaakt kregen zij al direct een klacht van Brouwerij De Halve Maan omdat deze naam teveel op hun bier “Brugse Zot” leek. Vandaar dat het hun eerste bier onder de naam Schuppenboer werd geïntroduceerd. Omdat het bier zo’n ontzettend succes was werd het brouwen overgenomen door brouwerij ’t Hofbrouwerijke. Maar ook daar volstond de capaciteit niet en werd er dus gebrouwen bij brouwerij De Scheldebrouwerij. Omdat de thuisbasis van de groep Turnhout is, dat bekend staat om de speelkaarten, werd ervoor gekozen om de bieren te vernoemen naar het kaartenspel.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
6.5%
Serveertemperatuur
3-4 graden
Biersoort
Blond
Smaak
Fris
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Oud-Turnhout
Brouwer
Het Nest
Untappd
3.2
Het Nest

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.