Speciaalbier Gulden draak - 33cl

Speciaalbier Gulden draak - 33cl

BISPDO0062
€ 1,64
Excl. BTW

Gulden draak is al een oud bier. Het bestaat al sinds 1986. Brouwerij van Steenberge had dit bier gemaakt met opdracht van een andere brouwer.

Omschrijving

Het bier

Gulden draak is al een oud bier. Het bestaat al sinds 1986. Brouwerij van Steenberge had dit bier gemaakt met opdracht van een andere brouwer. Het bier werd toen der tijd maar 1 keer per jaar gebrouwen voor een jaarlijks feest. Met een hergisting op de fles, maar ook op het vat, zorgt ervoor dat dit bier lang houdbaar is en een goede smaak heeft. De smaken die terugkomen in de Gulden Draak zijn toetsen van chocolade en karamel.

De brouwerij

Brouwerij Van Steenberge is ook bekend onder de namen Brouwerij Bios of Schelfaut. Een Belgische brouwerij die opgericht werd in 1784 onder de naam Brouwerij De Peer. De brouwerij licht gevestigd in het Oost-Vlaamse dorp Ertvelde, een deelgemeente van Evergem.

De brouwerij werd opgericht door Jean Baptiste De Bruin. Nadat hij was overleden werd de brouwerij overgenomen door zijn neef Paul van Steenberge, een professor in de microbiologie aan de Gentse brouwerijschool. In 1919 werd de naam van de brouwerij gewijzigd naar: Brouwerij Bios. De naam van de brouwerij werd gewijzigd naar een bier wat toen in productie kwam. In 1978 verwerft de brouwerij het recept dat de Paters Augustijnen in hun klooster in Gent brouwden. Het bier werd vervolgens geperfectioneerd en in 1982 kwam het bier, de Augustein op de markt. Samen met andere hoge gistingsbieren Piraat en Gulden Draak wordt het assortiment vervolledigd.

In 1990 werd het bedrijf overgenomen door de zoon van Jozef, Paul Van Steenberge. Hij moderniseerde de brouwerij volledig. De brouwzaal en de vatenvullerij werden volledig computer bestuurbaar. Er kwam een eigen waterzuiveringsinstallatie en een nieuwe bottelarij en stroomvoorziening op aardgas.

Om de ambitieuze plannen voor de toekomst te kunnen realiseren werd er in 2009 het “AUGUSTIJN gamma” aangevuld met het Augustijn Donker bier. De lancering van het nieuwe bier was de aanleiding om over te gaan tot een hedendaagse en frisse restyling van het Augustijnse Grand Cru en de Augustijn Blond. Een nieuw bier met nieuwe etikettenen nieuwe impulsen.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
10.5
Serveertemperatuur
9-10 graden
Biersoort
Donker
Smaak
Volle smaak
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Evergem
Brouwer
Van Steenberge
Untappd
3.8

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.