Speciaalbier Gouden Carolus whisky...

Speciaalbier Gouden Carolus whisky infused - 75cl

BISPDO0119
€ 9,08
Excl. BTW

Een sterk donker bier, gemaakt van vanille, eikenhout, chocolade met een heerlijke toets van whisky.

Omschrijving

Het bier

Een sterk donker bier, gemaakt van vanille, eikenhout, chocolade met een heerlijke toets van whisky. Dit bier word 1 keer per jaar gebrouwen. Mede hierdoor is dit bier erg speciaal. Met dit bier heeft Het al meerder prijzen gewonnen zoals World’s best spirit flavoured beer in 2016 & 2017.

De brouwerij 

In 1872 koopt familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met een stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie liggen aan de basis voor de terug keer van het traditioneel brouwen van speciale bieren.

Het verhaal van deze brouwerij gaat namelijk al een tijdje terug, in de 14 en 15de eeuw bestond het pand waar de brouwerij op dit moment zich bevind uit een belangrijk begijnhof het Krankenhuis. Karel de Stoute heeft het Krankenhuis vrij van accijnzen en belastingen verklaard in 1471. Met dit prachtige verhaal pronkt de familie Van Breedam nog dagelijks.

In 1990 neemt Charles Leclef de brouwerij over en worden er belangrijk investeringen gedaan. In dit jaartal opende het Anker een 3 sterren hotel binnen de muren van de brouwerij. Dit unieke concept is zeer gewild in België. Dit deelde uit dat in 2010 een compleet nieuwe brasserie geopend werd en de brouwerij rondleidingen werden zo herstart. De brouwerij is inmiddels zo bekend dat de bieren inmiddels naar meer dan 40 landen geëxporteerd wordt. Met als resultaat dat zij al vele internationale prijzen en onderscheidingen in ontvangst hebben mogen nemen.

Productdetails

Alcoholpercentage
11.7%
Serveertemperatuur
10-12 graden
Biersoort
Donker
Smaak
Whisky
Inhoud
75cl
Stad van afkomst
Mechelen
Brouwer
Het Anker
Untappd
4.0
Het Anker

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.