Speciaalbier Gouden Carolus Classic -...

Speciaalbier Gouden Carolus Classic - 33cl

BISPDO0070
€ 1,82
Excl. BTW

Gouden Carolus Classic is een donker rijbijnrood bier en heeft een Belgische afkomst. Het bier wordt gebrouwen in brouwerij Het anker.

Omschrijving

Het bier

Gouden Carolus Classic is een donker robijnrood bier en heeft een Belgische afkomst. Het bier wordt gebrouwen in brouwerij Het Anker. Een bier dat wordt gezien als een van de beste bieren ter wereld, mede door de vele awards die het bier al heeft gewonnen. Met is een perfecte combinatie van de frisheid van bier en de warmte van wijn. Een bier met een fruitige en zoete smaak met een hoge gisting. Gouden Carolus Classic heeft al verschillende prijzen gewonnen en is zeker het proberen waard! Al met al een prachtig donker bier die u niet kunt missen.

De brouwerij 

In 1872 koopt familie Van Breedam de brouwerij en bouwt een moderne brouwerij met een stoomketel. De liefde voor het vak en de interesse van de familie liggen aan de basis voor de terug keer van het traditioneel brouwen van speciale bieren.

Het verhaal van deze brouwerij gaat namelijk al een tijdje terug, in de 14 en 15de eeuw bestond het pand waar de brouwerij op dit moment zich bevind uit een belangrijk begijnhof het Krankenhuis. Karel de Stoute heeft het Krankenhuis vrij van accijnzen en belastingen verklaard in 1471. Met dit prachtige verhaal pronkt de familie Van Breedam nog dagelijks.

In 1990 neemt Charles Leclef de brouwerij over en worden er belangrijk investeringen gedaan. In dit jaartal opende het Anker een 3 sterren hotel binnen de muren van de brouwerij. Dit unieke concept is zeer gewild in België. Dit deelde uit dat in 2010 een compleet nieuwe brasserie geopend werd en de brouwerij rondleidingen werden zo herstart. De brouwerij is inmiddels zo bekend dat de bieren inmiddels naar meer dan 40 landen geëxporteerd wordt. Met als resultaat dat zij al vele internationale prijzen en onderscheidingen in ontvangst hebben mogen nemen.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
8.5%
Serveertemperatuur
8-10 graden
Biersoort
Donker
Smaak
Karamel
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Mechelen
Brouwer
Het Anker

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.