Speciaalbier Gentse strop - 33cl

Speciaalbier Gentse strop - 33cl

BISPBL0040
€ 1,98
Excl. BTW

Fier, koppig, karaktervol… Keizer Karel dichtte de rebelse Gentse ‘stroppendragers’ al deze eigenschappen toe. Wat geldt voor de Gentenaars, gaat ook op voor dit sterk blond bier.

Omschrijving

Het bier

Fier, koppig, karaktervol… Keizer Karel dichtte de rebelse Gentse strop ‘stroppendragers’ al deze eigenschappen toe. Wat geldt voor de Gentenaars, gaat ook op voor dit sterk blond bier. Gentse Strop heeft zijn naam te danken aan de fiere Gentenaars, bijgenaamd “stroppendragers”. Toen de Gentenaars in 1540 weigerden extra oorlogsbelastingen te betalen, liet Keizer Karel de notabelen van Gent rondgaan met een strop om de nek, als teken dat de mensen toen de galg verdienden. Tot op vandaag is de strop het symbool van fiere weerstand tegen elke vorm van tirannie en misplaatste autoriteit. Gentse Strop is een eerbetoon aan iedereen die fierheid herbergt in z’n ziel. Geur/aroma’s: Vrij complexe neus met hinten van fruit (banaan, citrus), honing, gisten, kruide en zoete mout. Smaak: Aangename moutzoete aanzet gevolgd door kruidige en gistige toetsen, een verfrissend mondgevoel en een medium lange afdronk met een ingetogen milde hopbitterheid.

De brouwerij 

Joos Roman had in 1545 een bed and breakfast. Hij was met veel verschillende dingen bezig. Bierbrouwen was toen der tijd nog meer een van de vele bezigheden. Louis Roman transformeerde de brouwerij tot een brouwerij die een groot aanbod aan bieren brouwt. De bieren die deze brouwer op de markt heeft gebracht zijn Sloeber, Ename Abdijbieren, Mater witbier, Black hole en Gentse Strop.

 

Op de dag van vandaag staan Carlo en Lode Roman aan het hoofd van dit grote familiebedrijf. Door steeds met nieuwe ideeen te komen blijft deze brouwerij zich ontwikkelen. Ze hebben als missie: Creating pleasure since 1545.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
6.9%
Serveertemperatuur
6-8 graden
Biersoort
Blond
Smaak
Kruiden
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Oudenaarde
Brouwer
Roman
Untappd
3.4
Roman
Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.