Speciaalbier De Poes bruin - 33cl

Speciaalbier De Poes bruin - 33cl

BISPBR0017
€ 2,36
Excl. BTW

Dit Belgische bruin bier is op een traditionele wijze ontstaan en heeft een hoge gisting. Doordat dit bier voor de helft tarwe bevat, kan dit bier beschouwd worden als een bruin tarwebier. Verder heeft dit bier een unieke smaak en is perfect om aan uw collectie toe te voegen.

Omschrijving

Het bier

De Poes Bruin is een heerlijk bruin bier. De brouwerij waar dit bier vandaan komt is brouwerij De Poes. Het bier is een traditioneel bruin bier van hoge gisting. Het bevat tinten van meerdere hopsoorten.

De brouwerij 

In 2012 begint het verhaal van Brouwerij De Poes. Oprichter Stijn David besloot om zijn passie voor voeding en in het bijzonder bier verder te ontwikkelen. In 2014 start Brouwrij de Poes. De naam heeft de brouwerij te danken aan het favorieten huisdier van de brouwer namelijk een poes.

In het prille begin brouwde ze het bier bij Deca Services NV in Woesten. Hier hadden ze een capaciteit van dertig hectoliter per brouwdag. Vanaf 2016 installeerde ze een eigen microbrouwerij op Tielse bodem. Hier hadden ze een brouwcapaciteit van 10 hectoliter. Tot heden dag brouwt de brouwerij nog steeds in deze twee brouwerijen.  Het gehele brouwproces gebeurt wel in eigen beheer.

prijzen.
Brouwerij de Poes heeft al verschillende prijzen gewonnen. Zo hebben de Poes Blond, Bruin en Houblon alle drie goud gewonnen op de 10 e editie van de World Beer Challenge - Estoril, Portugal. Ze werden alle drie onderscheiden voor hun evenwicht en balans.

Niet alleen deze prijzen hebben ze in de wacht gesleept. Brouwerij De Poes won ook twee gouden medialles op de Frankfurt international Trophy!. Zowel De Poes blond als Bruin scoorden allebei het “Grosses Gold”. Dit was de belangrijkste onderscheiding in de catogorie waar ze aan meededen. Als kers op de taart werden ze ook verkozen tot “Kategoriesieger” tot “Best Beer in the Competition-Belgium”

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
8.5%
Serveertemperatuur
7-8 graden
Biersoort
Bruin
Smaak
Hop en kruidige accenten
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Tielt
Brouwer
De Poes
Untappd
3.4
De Poes

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.