Speciaalbier De Poes blond - 33cl

Speciaalbier De Poes blond - 33cl

BISPBL0031
€ 2,06
Excl. BTW

De Poes blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong

Omschrijving

Een ongefilterd blond bier van hoge gisting, met de nagisting op de fles. De Poes blond heeft een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Het is een fruitig bier. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromashop zorgen de brouwerij ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De kruiden die ze gebruiken zorgen voor een aangename frisheid die verwijzen naar de bloemen en Citrus.

Het ontstaan van brouwerij de poes.

In 2012 begint het verhaal van Brouwerij De Poes. Oprichter Stijn David besloot om zijn passie voor voeding en in het bijzonder bier verder te ontwikkelen. In 2014 start Brouwrij de Poes. De naam heeft de brouwerij te danken aan het favorieten huisdier van de brouwer namelijk een poes.

In het prille begin brouwde ze het bier bij Deca Services NV in Woesten. Hier hadden ze een capaciteit van dertig hectoliter per brouwdag. Vanaf 2016 installeerde ze een eigen microbrouwerij op Tielse bodem. Hier hadden ze een brouwcapaciteit van 10 hectoliter. Tot heden dag brouwt de brouwerij nog steeds in deze twee brouwerijen.  Het gehele brouwproces gebeurt wel in eigen beheer.

Gewonnen prijzen.
Brouwerij de Poes heeft al verschillende prijzen gewonnen. Zo hebben de Poes Blond, Bruin en Houblon alle drie goud gewonnen op de 10 e editie van de World Beer Challenge - Estoril, Portugal. Ze werden alle drie onderscheiden voor hun evenwicht en balans.

Niet alleen deze prijzen hebben ze in de wacht gesleept. Brouwerij De Poes won ook twee gouden medialles op de Frankfurt international Trophy!. Zowel De Poes blond als Bruin scoorden allebei het “Grosses Gold”. Dit was de belangrijkste onderscheiding in de catogorie waar ze aan meededen. Als kers op de taart werden ze ook verkozen tot “Kategoriesieger” tot “Best Beer in the Competition-Belgium”

Kortom een brouwerij die al verschillende prijzen gewonnen heeft en blijft winnen.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
8%
Serveertemperatuur
8-10 graden
Biersoort
Blond
Smaak
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Tielt
Brouwer
De Poes
Untappd
3.6
De Poes

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.