Speciaalbier Boerinneken - 33cl

Speciaalbier Boerinneken - 33cl

BISPBL0074
€ 3,26
Excl. BTW

Boerinneken bier is een bier dat afkomistig is uit Belgie. De brouwerij van dit bier staat in Beveren. De naam van de brouwerij is De proefbrouwerij voor Verstraeten H&S.

Omschrijving

Het bier

Boerinneken bier is een bier dat afkomistig is uit Belgie. De brouwerij van dit bier staat in Beveren. De naam van de brouwerij is De proefbrouwerij voor Verstraeten H&S. De geur die van het bier afkomt is echt heerlijk. U ruikt meteen ananas en suiker. Boerinneken is een heerlijk blond bier met een zoete hopsmaak. Door het hoge alcoholpercentage is deze ook duidelijk te proeven in het bier. Het bier is evengoed gemakkelijk te drinken, ondanks het alcoholpercentage.

De brouwerij

De brouwerij van Orval is in 1931 opgericht in een klooster dat ligt bij de Ardenne, gelegen in België bij de Franse grens. In de 19e eeuw is het klooster helemaal gerenoveerd tot deze brouwer. Pappenheimer is het brein achter het recept van dit bier. Orval heeft een hoge gisting. Hierdoor krijgt het zijn fruitige karakter en een goede harmonie tussen bitter en volrond. Een Engelse drooghopmethode zorgt ervoor dat het bier een verscheidenheid aan arromas krijgt, maar tegelijk een behoud van een bitterheid.

Op het begin werden alle opbrengsten die de brouwerij maakte met de verkoop van het bier gebruikt om de kosten van de verbouwing af te betalen. Nu alles afbetaald is gebruikt de brouwerij nog maar een klein bedrag van alle opbrengst om het klooster te onderhouden. De rest gaat allemaal naar een goed doel.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
9.2%
Serveertemperatuur
9-10 graden
Biersoort
Blond
Smaak
Fruitig
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Ermelo
Brouwer
Den Ouden Advokaat
Untappd
3.5

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.