Speciaalbier blanche de namur - 75cl

Speciaalbier blanche de namur - 75cl

BISPWI0123
€ 4,12
Excl. BTW

Blanche de Namur is Belgisch witbier. Het bier is gebrouwen in Brouwerij Du Bocq.

Omschrijving

Het bier

Blanche de Namur is Belgisch witbier. Het bier is gebrouwen in Brouwerij Du Bocq. Deze brouwerij ligt in Purnode. Blanche de Namur heeft alle kwaliteiten van een top witbier. De kleur van het bier is bleekgeel en het heeft een lekkere frisse maak van koriander en citrusvruchten.

De brouwerij 

In 1858 richten Martin Belot met 4 van zijn 14 kinderen de Brasserie Belot Frères et Soeur op. In het begin werd er alleen in de winter bier gebrouwen omdat er dan te weinig werk was op het land. De ontdekking van een waterbron van hoge kwaliteit en kwantiteit dicht bij de brouwerij was een belangrijke troef. Net iets na de eerste wereldoorlog werd een donker bier van hoge gisting voor het eerst gebrouwen, het bier La Gauloise. Dit bier werd meteen een groot succes.

In 1942 krijgt Joseph Belot de leiding over de brouwerij. De brouwerij heette destijds brasserie de Bocq. De naam werd vernoemd naar het riviertje Bocq waar de de brouwerij aan lag. In 1967 volgde een grote stap. De brouwerij nam Brasserie Centrale de marbaix-la-tour over en koos ervoor om alleen nog maar speciaalbier te maken. De succesbieren van deze brouwerij warenSaison Regal, uit de stal van brasserie Centrale, en La Gauloise. Beide bieren behalen op de wereldselectie van kwaliteit te Brussel goud.

In 1985 sluit Brasserie Centrale en wordt de productie uitgevoerd door Purnode waar de infrastructuur met eigen geldmiddelen radikaal gemoderniseerd werd. Ondertussen is de brouwerij nog steeds 100% familiebedrijf en één van de laatste traditionele Belgische brouwerijen.

Productdetails

Alcoholpercentage
4.5%
Serveertemperatuur
3-4 graden
Biersoort
Witbier
Smaak
Fruitig
Inhoud
75cl
Stad van afkomst
Purnode
Brouwer
Brasserie du Bocq
Untappd
3.5

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.