Speciaalbier Blanche de Namur - 33cl

Speciaalbier Blanche de Namur - 33cl

BISPWI0052
€ 1,31
Excl. BTW

Blanche de Namur is Belgisch witbier. Het bier is gebrouwen in Brouwerij Du Bocq. Deze brouwerij ligt in Purnode. Blanche de Namur heeft alle kwaliteiten van een top witbier.

Omschrijving

Het bier

Blanche de Namur is Belgisch witbier. Het bier is gebrouwen in Brouwerij Du Bocq. Deze brouwerij ligt in Purnode. Blanche de Namur heeft alle kwaliteiten van een top witbier. De kleur van het bier is bleekgeel en het heeft een lekkere frisse maak van koriander en citrusvruchten. Verder zorgt het koolzuur voor een smaakvolle toevoeging. Het bier is niet bitter. Blanche de Namur is een echt dorstlessend bier.

De brouwerij 

Brasserie de Bocq is gevestigd in Purnode in Belgie. IN 1858 richten Martin Belot de brouwerij op in zijn boerderij. Hier begon hij bier te brouwen met 4 van zijn kinderen. In het begin werd het bier uitsluitend in de winter gebrouwen, omdat er dan onvoldoende werk was op de velden van de boerderij. Kort na de eerste wereldoorlog werd het eerste bier gebrouwen. Dit bier was meteen een groot succes. La Gauloise bruis is daarmee ook het oudste gebrouwen bier van deze brouwerij. In 1925 wijzigde de naam van de brouwerij in Brasserie Belot Fréres. En in 1942 kwam Joseph Belot aan het roer te staan van de inmiddels genoemde brasserie du Bocq.

In 1967 werd het besluit genomen om nog allen maar speciaalbier te gaan produceren. De brouwerij was 100% familiebedrijf en een van de laatste traditionele Belgische brouwerijen. 

Inmiddels heeft familie Belot de brouwerij overgelaten aan de familie Keersemaekers, die al meer dan 30 jaar Corsendonk brouwen.

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
4.5%
Serveertemperatuur
4-5 graden
Biersoort
Witbier
Smaak
Fris
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Purnode
Brouwer
Brasserie du Bocq
Untappd
3.4

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.