Speciaalbier Adriaen Brouwer oaked -...

Speciaalbier Adriaen Brouwer oaked - 33cl

BISPDO0042
€ 2,06
Excl. BTW

Dit bier is een donkerbruin biobier met stevige, beige kraag en werd gerijpt op het hout van sherry- en whiskyvaten. Hierdoor krijgt het donkerbruine degustatiebier met 10% alcoholvolume een sutbtiele houttoets mee.

Omschrijving

Het bier

Een krachtige Adriaen Brouwer van biologische oorsprong. Alle ingrediënten die in dit bier zijn gebruikt worden namelijk biologische verbouwd. Dat is voor brouwerij Roman een primeur. Deze brouwer bestaat namelijk al sinds 1545. Het is een bier met een zeer complexe geur. Op de neus is hij namelijk krachtig van mout, gedroogde vruchten, karamel, hout en een lichte vleug alcohol. Op de smaakpapillen is het een volmondig bier. Hierin zijn redelijk dezelfde smaken terug te vinden met wederom een vleugje alcohol. Het bier wordt afgerond met een zachte afdronk en een licht alcoholbitter.

De brouwerij

Joos Roman had in 1545 een bed and breakfast. Hij was met veel verschillende dingen bezig. Bierbrouwen was toen der tijd nog meer een van de vele bezigheden. Louis Roman transformeerde de brouwerij tot een brouwerij die een groot aanbod aan bieren brouwt. De bieren die deze brouwer op de markt heeft gebracht zijn Sloeber, Ename Abdijbieren, Mater witbier, Black hole en Gentse Strop. Op de dag van vandaag staan Carlo en Lode Roman aan het hoofd van dit grote familiebedrijf. Door steeds met nieuwe ideeën te komen blijft deze brouwerij zich ontwikkelen. Ze hebben als missie: Creating pleasure since 1545

Productdetails

Land
België
Alcoholpercentage
10%
Serveertemperatuur
10-11 graden
Biersoort
Blond
Smaak
Karamel
Inhoud
33cl
Stad van afkomst
Oudenaarde
Brouwer
Roman
Untappd
3.6
Roman
Product added to wishlist
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.