Bierpakket Circus editie 12x33xl

Bierpakket Circus editie 12x33xl

BCGM12F0051
€ 24,75
Excl. BTW

Dit bierpakket bevat alle drie de Circus bieren. 
1. Circus Jongleur IPA
2. Circus Piccolo 
3. Circus Ringmaster 

Omschrijving

Piccolo finest herb
In 2012 komen circusartiesten Stijn Vercaemst en Tim Vandenberghe op de proppen met een nieuwe steltenact. Zij brouwen namelijk twee piccolo's en hun reuzenbar onder andere de Finest herb beer. Tijdens deze act zetten de 2 waaghalzen op stelten hun reuzenbar op zijn kop, terwijl het publiek op de reusachtige stoelen probeert te klimmen. Achteraf krijgt dit moedige gezelschap een lekker biertje aangeboden als beloning. Na deze act enkele malen gespeeld te hebben hadden de twee piccolo's echter al snel door dat een eigen piccolo bier een grote meerwaarde zou betekenen voor hun act. Zo gezegd zo gedaan. Tim ,die een opleiding zythologie genoot, kende wel wat mensen in de brouwwereld. Hij won advies in bij brouwmeester en vriend, Bjorn Desmadryl, die toen nog bij Brouwerij Het Gulden Spoor werkte. Na overleg en het opstellen van een recept werd er halverwege 2013 voor het eerst gebrouwen. Enkele maanden later was het eerste Tico bier een feit.

Jongleur Session IPA
Bij de commercialisering van het Session IPA Circus Jongeleur bier moest Tim op zoek naar een toepasselijkere naam voor de brouwerij. Zijn ervaring als circusartiest bracht hem op het idee om Tico bier te transformeren naar De Circus Brouwerij. Dankzij deze metamorfose werd er eveneens besloten een tweede bier op de markt te brengen. Na een diepgaande brainstorm was het nieuwe recept klaar. Het tweede bier moest vlot drinkbaar, fris en laag in alcohol worden. Er werd gekozen om een Session IPA met Amerikaanse hoppen te maken. Om in de circuswereld te blijven, moest de naam ook hieraan gelinkt kunnen worden. Zo kwam Tim uit bij Jongleur. Op 14 Augustus 2016 werd de Jongleur officieel gelanceerd op het Internationale Streekbieren Festival in Zwevegem. Kortom, de frisheid en het lage alcoholgehalte zorgde er voor dat dit bier een schot in de roos werd en menig kenner wist te bekoren.

Ringmaster session porter.
Dit donkerbruine session porter bier is niet de zoveelste zware porter op een rij. Er werd namelijk gekozen om terug te gaan naar de oorsprong. Een donkerbruin bier met chocolade- en koffiesmaken dat een stevige body geeft maar toch laag blijft in alcoholpercentage. Een stevige body van melkchocolade neemt bij dit session porter bier het voortouw. Dit gaat samen met een lichte toets van gebrande koffie. Helemaal op het einde van de smaakbeleving merk je in de neus een lichte gerooktheid op van het beetje rookmout dat aan dit recept werd toegevoegd. Voor de hop kozen we resoluut voor Belgische hoppen met een zachte bitterheid. Dit alles samen zorgt voor een mooie doordrinkbare porter die meer dan enkel de bruinliefhebber zal kunnen bekoren.

Productdetails

Biersoort
Blond
Bruin
Tripel
Smaak
Chocolade
Inhoud
33cl
Circus
Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.