Bier

Bier pakket

Bierpakket Vals Paterke blond 12x33cl

BCBL12F0031
Excl. BTW
€ 24,75
Als Paterke Goud is een heerlijk fris biertje. Doordat het bier gemaakt is van kenmerkende mout- en hopsoorten is Vals Paterke goud echt een dorstlesser. Aantallen: 12x Vals Paterke goud 
Bier pakket

Bierpakket Vals Paterke tripel 12x33cl

BCTR12F0032
Excl. BTW
€ 24,75
Een bierpakket met daarin Vals Paterke tripel. Dit bier komt uit Belgie en heeft een inhoud van 33cl.  Aantallen:  12x Vals Paterke tripel
Bier pakket

Bierpakket De poes blond 12x33cl

BCBL12F0034
Excl. BTW
€ 30,17
Het bierpakket De Poes blond bevat twaalf speciaalbieren van De Poes Blond. Dit bierpakket is ideaal voor een gezellige avond met vrienden.
Bier pakket

Bierpakket De poes bruin 12x33cl

BCBR12F0036
Excl. BTW
€ 28,06
Dit bierpakket bevat twaalf flesjes van De Poes Bruin. Een ideaal bierpakket voor een gezellige dag met vrienden of familie 
Bier pakket

Bierpakket Mokke blond 12x33cl

BCBL12F0052
Excl. BTW
€ 24,75
Dit blonde bier bestaat uit twee heerlijke smaken van Coriander en gedroogde Sinaasappelschillen. Door deze smaken krijgt het bier een heerlijke frisse en kruidige bitterheid met een lichte afdronk. Het bier komt van de Belgische brouwerij Mokke
Bier pakket

Bierpakket Mokke bruin 12x33cl

BCBR12F0053
Excl. BTW
€ 24,75
Dit donkere bier van de Mokke familie, is zeker geen teleurstelling. Het is een van de verfijnste donkere bieren, niet te zwaar en heeft een nadruk op gebrande karamel. Oftewel een uniek biertje die u zeker een keer gedronken moet hebben.
Bier pakket

Bierpakket Triple-B IPA 10x33cl

BCTR10F0058
Excl. BTW
€ 21,45
Dit bierpakket bevat een bitter blond biertje dat gebrouwen wordt door brouwerij Bryggja. Dit bier heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 6,5%.
Bier pakket

Bierpakket Bryggja tripel 10x33cl

BCTR10F0059
Excl. BTW
€ 21,45
Dit bierpakket bevat het speciaalbier Bryggja, dit bier wordt in Brugge gebrouwd en heeft een alcoholpercentage van 8,5%.
Bier pakket

Bierpakket Wreed Axident 10x33cl

BCBL10F0060
Excl. BTW
€ 24,75
Dit bierpakket bevat Wreed axident dat door een samenwerking tussen drie verschillende brouwerijen is ontstaan. Dit bier heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 8,5%
Bier pakket

Bierpakket Stoffoasje 10x33cl

BCTR10F0061
Excl. BTW
€ 24,75
Dit bierpakket bevat het bier: Stoffoasje. Stoffoasje is een tripel die naar citrus, vanille en honing smaakt, verder heeft het bier een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 8,5%
Bier pakket

Bierpakket Hop the brewer 10x33cl

BCBL10F0062
Excl. BTW
€ 23,93
Dit bierpakket bevat Hop The brewer, een bitter en hoppig biertje die door Bob de bouwer geinspireerd is. Dit bier heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 6,5%
Bier pakket

Bierpakket Schuppenboer 10x33cl

BCTR10F0063
Excl. BTW
€ 21,45
Dit bierpakket bevat Schuppenboer, dit speciaalbier is door brouwerij Het Nest bedacht. Schuppenboer heeft een inhoud van 33cl en een alcoholpercentage van 8,5%
Bier pakket

Speciaalbier cadeau Palm 1x75cl

BCBL1F0001
Excl. BTW
€ 9,08
Een heerlijk biergeschenk met een fles bier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 5%  Dit product is helaas uitverkocht
Excl. BTW
€ 2,06
Een échte Oudenaardse bruine is friszurig. Na de fluweelzachte aanzet volgen aroma’s van gebrande en geroosterde mout, karamel, hop, en fruitige toetsen die door zinderen in de smaak tot de licht bittere afdronk. Het bier dankt zijn naam aan de bekende levensgenieter en kunstschilder Adriaen Brouwer.
Bier pakket

Speciaalbier cadeau Tripick 8, 1x75cl

BCBL1F0002
Excl. BTW
€ 11,53
Een mooi biergeschenk met een fles bier van 75cl. Dit bier heeft al meerdere jaren op rij Worlds best beer award gewonnen.

Speciaal bier

Sinds 1980 is speciaal bier in opkomst in Nederland. Speciaal bier is er in vele soorten en smaken. Het leuke aan speciaal bier is de unieke smaak en de excentrieke en naam. Hoewel Nederlandse brouwerijen erg hun best doen om heerlijke bieren te brouwen staat België op dit moment als favoriet. Wijnengeschenken heeft een assortiment weten samen te stellen van unieke speciaal bieren die door microbrouwerijen gebrouwen worden. Maar wat is nu het verschil tussen pils en speciaal bier? Bij het woord pils verstaan we standaard en normale bieren. Speciaal bier daarin tegen wordt gezien als bier met een uniek smaakje.

De bieren die door Wijnengeschenken worden aangeboden zijn in verschillende categorieën in te delen: blond, tripel, dubbel, donker, witbier, honingbier, gemberbier en nog vele andere. De speciaal bieren zijn los, in pakket en cadeau verband te bestellen. De biercadeaus zijn perfect om een echte speciaal bier liefhebber te verrassen. De cadeaus bevatten een speciaal bier fles van 0,75cl omringt met een mooi houten kistje. Wilt u het liever voor uzelf houden dat snappen wij natuurlijk helemaal! Er zijn verschillende pakketten met verschillende bieren samengesteld, zodat u een eigen proeverij kunt houden. Heeft u al een favoriet en wilt u deze nou inslaan dan is dat ook mogelijk. De bieren zijn in grotere oplage te koop, zodat u nooit zonder uw favoriete bier zit.  

Blond:

Blond wordt gezien als een speciaal bier dat voor veel mensen toegankelijk is. Door de frisse smaak en weinig hop zijn dit echte dorstlessers. De naam blond komt voornamelijk door de lichte gele kleur van het bier. Officieel komt blond bier uit België. In België is blond namelijk voor de eerste keer gebrouwen. Er zijn verschillende soorten blond bier: IPA, Tripel en Saison.

Een blonde IPA wil zeggen dat dit bier een hoge bitterheid heeft en dus ook meer hop. Een IPA hoeft niet altijd blond te zijn, amberkleurige IPA bieren bestaan er namelijk ook. Echter komt in Nederland en België voornamelijk blonde IPA’s voor.

Dubbel

Hoe ontstaat dubbel bier? Tijdens het brouwen van dit bier wordt er meer graan toegevoegd. Door meer graan toe te voegen krijgt het bier meer suikers, wat weer resulteert in een hoger alcoholpercentage. De Brouwerij die het eerste met een dubbel bier op de markt kwam was Westmalle. Tussen zijn trappisten bieren is in 1856 het eerste trappisten dubbel bier op de markt gekomen.

Een dubbel bier is te herkennen aan de kleur van het bier. Een dubbel bier zit tussen een donker blonde en donker bruine kleur. Daarnaast is een dubbel bier vaak zoeter van smaak, minder bitter en smaken die overeenkomen met karamel en koffie.

Via Wijnengeschenken kunt u gemakkelijk uw favorieten speciaalbier bestellen. Gemakkelijk vanuit thuis iemand verrassen met een uniek biercadeau of uzelf verwennen.

Tripel

Tegenwoordig zijn er vele soorten Tripel bieren. Maar wat is een Tripel eigenlijk? Tripel bier is een zwaar speciaalbier. Tripel bier heeft een hoog alcoholpercentage. Het percentage ligt meestal tussen de 7 tot 10%. Het hoge alcoholpercentage komt door het hoge suikergehalte, niet van de hoeveelheid graan.

IPA
IPA is de afkorting van India Pale Ale. De betekenis van deze naam is afkomstig uit de dagen van het Engels kolonialisme. Toen werd het bier namelijk naar India gebracht. De naam IPA word dan ook vaak verkeerd geschreven. Omdat veel mensen denken dat het bier uit India komt schrijven ze Indian Pale Ale.
Oorspronkelijk komt IPA uit de 17e eeuw. De Britse soldaten, die in India de orde bewaarden verlangde, volgens de oude verhalen, naar hun favoriete bieren van thuis. In die tijd was het ook zo dat iedere soldaat nog recht had op een biertje per dag. De reis over zee duurde vier maanden en helaas overleefde dit bier dat niet.
George Hodgson een Britse bierbrouwer kwam op het idee om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. Hop en alcohol werken namelijk als een natuurlijke conserveringsmiddel. Tot heden is het een van de meest gedronken speciaal bieren. Van Engeland tot Ierland en van de Verenigde staten tot Australië iedereen erkent de populariteit van IPA.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.