Bier

Incl. BTW
€ 2,69
Een échte Oudenaardse bruine is friszurig. Na de fluweelzachte aanzet volgen aroma’s van gebrande en geroosterde mout, karamel, hop, en fruitige toetsen die door zinderen in de smaak tot de licht bittere afdronk. Het bier dankt zijn naam aan de bekende levensgenieter en kunstschilder Adriaen Brouwer.
Bierpaket

Speciaalbier cadeau Palm 1x75cl

BCBL1F0001
Incl. BTW
€ 11,74
Een heerlijk biergeschenk met een fles bier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 5%  Dit product is helaas uitverkocht
Incl. BTW
€ 14,71
Een mooi biergeschenk met een fles bier van 75cl. Dit bier heeft al meerdere jaren op rij Worlds best beer award gewonnen.
Incl. BTW
€ 2,59
Bryggja Tripel is gebrouwen door de hobbybrouwers “De Hippe Hoppers”. Zij werden in 2012 in Brussel uitgeroepen tot de Beste Hobbybrouwers.
Incl. BTW
€ 2,89
De Urthel Samaranth bieren zijn van een andere niveau. Het is een speciaalbier dat wordt gebrouwen in België. Het zijn echte smulbieren
Incl. BTW
€ 13,70
Een biergeschenk met een grote fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 11%
Incl. BTW
€ 3,09
Dit drinkbare Opie bier van 8% wordt gekenmerkt door zijn fruitigheid. In de neus manifesteert het aangename aroma van banaan zich al. Het oog wordt ook verwend door de fijne mooie parelende schuimkraag die lang stand houdt. Helaas is dit procuct uitverkocht.
Incl. BTW
€ 16,70
Een heerlijk Speciaalbier geschenk met daarin een grote fles bier van 75cl. Het bier komt uit België met een alcoholpercentage van 11,7%
Incl. BTW
€ 3,09
Mooi droog Belgisch Omie beer amber van 6% alcoholpercentage. Reeds in de neus krijgen we namelijk lichte Esthers gecombineerd met subtiele hinten van noten. Omie is een uiterst gebalanceerd volmondig bier met evenwicht tussen mout en hop. Helaas is dit procuct uitverkocht.
Incl. BTW
€ 11,70
Een prachtig biergeschenk met een grote fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt van de bekende brouwerij Hertog Jan en heeft een alcoholpercentage van 10%.
Incl. BTW
€ 2,89
Hop de brewer, afkomstig uit brouwerij De Oude Maalderij. Het bier is speciaal gebrouwen voor het 11de Zythos bier festival.
Incl. BTW
€ 10,70
Een heerlijk biergeschenk met een grote fles Speciaalbier van 75cl. Dit bekende bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 8%
Bier

Speciaalbier Remi - 33cl

BISPBL0008
Incl. BTW
€ 2,59
De Remi Blond is een goudblonde doordrinker. Het bier is ontwikkeld naar de grootvader van Pieter De Bock. Hij was namelijk fan van een fijne bittere afdronk die op ieder moment van de dag en het hele jaar door kon worden gedronken. Helaas is dit procuct uitverkocht.
Incl. BTW
€ 12,20
Een mooi biergeschenk met een heerlijke fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 8,2%.
Incl. BTW
€ 3,09
Saison d’Erpe-Mere is een blond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt volgens de aloude Henegouwse Saison traditie. Het wordt niet gefilterd en is dus een zuiver natuurbier! Helaas is dit procuct uitverkocht.
Incl. BTW
€ 14,70
Een heerlijk biergeschenk met een heerlijke fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 6%
Incl. BTW
€ 2,59
Bryggja Tripel is gebrouwen door de hobbybrouwers “De Hippe Hoppers”. Zij werden in 2012 in Brussel uitgeroepen tot de Beste Hobbybrouwers.
Bierpaket

Speciaalbier cadeau blond 2x75cl

BCBL2D0012
Incl. BTW
€ 21,16
Een biergeschenk met twee heerlijke Speciaalbieren uit België. De Bieren hebben een inhoud van 75cl.

Speciaal bier

Sinds 1980 is speciaal bier in opkomst in Nederland. Speciaal bier is er in vele soorten en smaken. Het leuke aan speciaal bier is de unieke smaak en de excentrieke en naam. Hoewel Nederlandse brouwerijen erg hun best doen om heerlijke bieren te brouwen staat België op dit moment als favoriet. Wijnengeschenken heeft een assortiment weten samen te stellen van unieke speciaal bieren die door microbrouwerijen gebrouwen worden. Maar wat is nu het verschil tussen pils en speciaal bier? Bij het woord pils verstaan we standaard en normale bieren. Speciaal bier daarin tegen wordt gezien als bier met een uniek smaakje.

De bieren die door Wijnengeschenken worden aangeboden zijn in verschillende categorieën in te delen: blond, tripel, dubbel, donker, witbier, honingbier, gemberbier en nog vele andere. De speciaal bieren zijn los, in pakket en cadeau verband te bestellen. De biercadeaus zijn perfect om een echte speciaal bier liefhebber te verrassen. De cadeaus bevatten een speciaal bier fles van 0,75cl omringt met een mooi houten kistje. Wilt u het liever voor uzelf houden dat snappen wij natuurlijk helemaal! Er zijn verschillende pakketten met verschillende bieren samengesteld, zodat u een eigen proeverij kunt houden. Heeft u al een favoriet en wilt u deze nou inslaan dan is dat ook mogelijk. De bieren zijn in grotere oplage te koop, zodat u nooit zonder uw favoriete bier zit.  

Blond:

Blond wordt gezien als een speciaal bier dat voor veel mensen toegankelijk is. Door de frisse smaak en weinig hop zijn dit echte dorstlessers. De naam blond komt voornamelijk door de lichte gele kleur van het bier. Officieel komt blond bier uit België. In België is blond namelijk voor de eerste keer gebrouwen. Er zijn verschillende soorten blond bier: IPA, Tripel en Saison.

Een blonde IPA wil zeggen dat dit bier een hoge bitterheid heeft en dus ook meer hop. Een IPA hoeft niet altijd blond te zijn, amberkleurige IPA bieren bestaan er namelijk ook. Echter komt in Nederland en België voornamelijk blonde IPA’s voor.

Dubbel

Hoe ontstaat dubbel bier? Tijdens het brouwen van dit bier wordt er meer graan toegevoegd. Door meer graan toe te voegen krijgt het bier meer suikers, wat weer resulteert in een hoger alcoholpercentage. De Brouwerij die het eerste met een dubbel bier op de markt kwam was Westmalle. Tussen zijn trappisten bieren is in 1856 het eerste trappisten dubbel bier op de markt gekomen.

Een dubbel bier is te herkennen aan de kleur van het bier. Een dubbel bier zit tussen een donker blonde en donker bruine kleur. Daarnaast is een dubbel bier vaak zoeter van smaak, minder bitter en smaken die overeenkomen met karamel en koffie.

Via Wijnengeschenken kunt u gemakkelijk uw favorieten speciaalbier bestellen. Gemakkelijk vanuit thuis iemand verrassen met een uniek biercadeau of uzelf verwennen.

Tripel

Tegenwoordig zijn er vele soorten Tripel bieren. Maar wat is een Tripel eigenlijk? Tripel bier is een zwaar speciaalbier. Tripel bier heeft een hoog alcoholpercentage. Het percentage ligt meestal tussen de 7 tot 10%. Het hoge alcoholpercentage komt door het hoge suikergehalte, niet van de hoeveelheid graan.

IPA
IPA is de afkorting van India Pale Ale. De betekenis van deze naam is afkomstig uit de dagen van het Engels kolonialisme. Toen werd het bier namelijk naar India gebracht. De naam IPA word dan ook vaak verkeerd geschreven. Omdat veel mensen denken dat het bier uit India komt schrijven ze Indian Pale Ale.
Oorspronkelijk komt IPA uit de 17e eeuw. De Britse soldaten, die in India de orde bewaarden verlangde, volgens de oude verhalen, naar hun favoriete bieren van thuis. In die tijd was het ook zo dat iedere soldaat nog recht had op een biertje per dag. De reis over zee duurde vier maanden en helaas overleefde dit bier dat niet.
George Hodgson een Britse bierbrouwer kwam op het idee om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. Hop en alcohol werken namelijk als een natuurlijke conserveringsmiddel. Tot heden is het een van de meest gedronken speciaal bieren. Van Engeland tot Ierland en van de Verenigde staten tot Australië iedereen erkent de populariteit van IPA.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.