Bier

Een prachtig biergeschenk met een grote fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt van de microbrouwerij Klootzakske en heeft een alcoholpercentage van 7.5%.
St. Bernardus Abt 12 is een Belgisch donker bier wat wordt gebrouwen in Brouwerij St. Barnardus. Dit mooie bruine bier heeft als toevoeging ook nog een roodachtige tint.
Cuvee du chateau kasteel is een Belgisch bruin bier. Het bier is afkomstig van Brouwerij Van Honsebrouck. Deze brouwerij staat in Ingelmunster.
Bier pakket

Speciaalbier cadeau Tripick 6 1x75cl

BCBL1F0010
€ 14,83
Een heerlijk biergeschenk met een heerlijke fles Speciaalbier van 75cl. Dit bier komt uit België en heeft een alcoholpercentage van 6%
Bier pakket

Speciaalbier cadeau Tripick 8 1x75cl

BCBL1F0002
€ 14,83
Een mooi biergeschenk met een fles bier van 75cl. Dit bier heeft al meerdere jaren op rij Worlds best beer award gewonnen.
€ 2,64
Het jongste lid van de Geneughten is het D'ends blond, een geboren klassieker. Een authentiek blond bier met een vleugje bitterheid doorschemert.
Bier pakket

Speciaalbier cadeau Tripick 2x75cl

BCTR1F0015
€ 27,81
Een prachtig biergeschenk met twee heerlijke speciaalbieren met een inhoud van 75cl. Deze bieren komen van brouwerij Les 3 Fouquets uit België.
€ 2,64
Fier, koppig en karaktervol zoals zijn grote broer, de Gentse Strop, maar tegelijk heel uniek door zijn rebelse temperament. De Rebelse Strop staat voor een koppig bier dat indruk maakt.
€ 2,64
Dit abdijbier is sterk blond en hergist op fles. Het geurt naar citrus, perzik, ananas, nectarine en kruiden. Hop en mout strelen de smaakpapillen, beide mooi in balans. De aanzet is lichtzoet, de afdronk pittig tot pikant.
€ 2,64
Belgisch ambachtelijk blond bier met een hoge gisting. Het bier heeft een mooie grote, witte schuimkraag die goed op het bier blijft staan.
Bier pakket

Bierpack gemengd 12x33cl

BCGM12F0016
€ 32,77
Een bierpakket met 12 unieke bieren die elk hun eigen verhaal vertellen. Dit pakket bevat 12 verschillende bieren en gaat van blond naar bruin, tripel tot witbier.
€ 32,77
Een leuk bierpakket met verschillende unieke speciaalbieren. Deze Belgische speciaalbieren zijn voor elke liefhebber een aanrader! 

Speciaal bier

Sinds 1980 is speciaal bier in opkomst in Nederland. Speciaal bier is er in vele soorten en smaken. Het leuke aan speciaal bier is de unieke smaak en de excentrieke en naam. Hoewel Nederlandse brouwerijen erg hun best doen om heerlijke bieren te brouwen staat België op dit moment als favoriet. Wijnengeschenken heeft een assortiment weten samen te stellen van unieke speciaal bieren die door microbrouwerijen gebrouwen worden. Maar wat is nu het verschil tussen pils en speciaal bier? Bij het woord pils verstaan we standaard en normale bieren. Speciaal bier daarin tegen wordt gezien als bier met een uniek smaakje.

De bieren die door Wijnengeschenken worden aangeboden zijn in verschillende categorieën in te delen: blond, tripel, dubbel, donker, witbier, honingbier, gemberbier en nog vele andere. De speciaal bieren zijn los, in pakket en cadeau verband te bestellen. De biercadeaus zijn perfect om een echte speciaal bier liefhebber te verrassen. De cadeaus bevatten een speciaal bier fles van 0,75cl omringt met een mooi houten kistje. Wilt u het liever voor uzelf houden dat snappen wij natuurlijk helemaal! Er zijn verschillende pakketten met verschillende bieren samengesteld, zodat u een eigen proeverij kunt houden. Heeft u al een favoriet en wilt u deze nou inslaan dan is dat ook mogelijk. De bieren zijn in grotere oplage te koop, zodat u nooit zonder uw favoriete bier zit.  

Blond:

Blond wordt gezien als een speciaal bier dat voor veel mensen toegankelijk is. Door de frisse smaak en weinig hop zijn dit echte dorstlessers. De naam blond komt voornamelijk door de lichte gele kleur van het bier. Officieel komt blond bier uit België. In België is blond namelijk voor de eerste keer gebrouwen. Er zijn verschillende soorten blond bier: IPA, Tripel en Saison.

Een blonde IPA wil zeggen dat dit bier een hoge bitterheid heeft en dus ook meer hop. Een IPA hoeft niet altijd blond te zijn, amberkleurige IPA bieren bestaan er namelijk ook. Echter komt in Nederland en België voornamelijk blonde IPA’s voor.

Dubbel

Hoe ontstaat dubbel bier? Tijdens het brouwen van dit bier wordt er meer graan toegevoegd. Door meer graan toe te voegen krijgt het bier meer suikers, wat weer resulteert in een hoger alcoholpercentage. De Brouwerij die het eerste met een dubbel bier op de markt kwam was Westmalle. Tussen zijn trappisten bieren is in 1856 het eerste trappisten dubbel bier op de markt gekomen.

Een dubbel bier is te herkennen aan de kleur van het bier. Een dubbel bier zit tussen een donker blonde en donker bruine kleur. Daarnaast is een dubbel bier vaak zoeter van smaak, minder bitter en smaken die overeenkomen met karamel en koffie.

Via Wijnengeschenken kunt u gemakkelijk uw favorieten speciaalbier bestellen. Gemakkelijk vanuit thuis iemand verrassen met een uniek biercadeau of uzelf verwennen.

Tripel

Tegenwoordig zijn er vele soorten Tripel bieren. Maar wat is een Tripel eigenlijk? Tripel bier is een zwaar speciaalbier. Tripel bier heeft een hoog alcoholpercentage. Het percentage ligt meestal tussen de 7 tot 10%. Het hoge alcoholpercentage komt door het hoge suikergehalte, niet van de hoeveelheid graan.

IPA
IPA is de afkorting van India Pale Ale. De betekenis van deze naam is afkomstig uit de dagen van het Engels kolonialisme. Toen werd het bier namelijk naar India gebracht. De naam IPA word dan ook vaak verkeerd geschreven. Omdat veel mensen denken dat het bier uit India komt schrijven ze Indian Pale Ale.
Oorspronkelijk komt IPA uit de 17e eeuw. De Britse soldaten, die in India de orde bewaarden verlangde, volgens de oude verhalen, naar hun favoriete bieren van thuis. In die tijd was het ook zo dat iedere soldaat nog recht had op een biertje per dag. De reis over zee duurde vier maanden en helaas overleefde dit bier dat niet.
George Hodgson een Britse bierbrouwer kwam op het idee om meer hop en alcohol aan het bier toe te voegen. Hierdoor bleef het bier langer houdbaar. Hop en alcohol werken namelijk als een natuurlijke conserveringsmiddel. Tot heden is het een van de meest gedronken speciaal bieren. Van Engeland tot Ierland en van de Verenigde staten tot Australië iedereen erkent de populariteit van IPA.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijk

Wijnengeschenken.nl gebruikt cookies.
Door verder gebruik te maken van deze website
ga je hiermee akkoord.